Anmeldelser

“Dine billeder kan bare noget helt særligt”

“Jeg skyndte mig at få opdateret hjemmesiden og vores Facebook-side med dine dejlige billeder. Jeg har sagt det før, men jeg siger det gerne igen – dine billeder kan bare noget helt særligt. Du fanger i den grad Giersing Realskoles ånd og kultur, og det kunne ikke være mere perfekt til vores hjemmeside, tryksager og SoMe. Jeg ser allerede frem til sensommeren 2023, hvor du forhåbentlig kommer forbi igen.”

Mia Kærsner, sekretær. Giersings Realskole, Odense

“Linsens lyriske mester”

Intet overgår de øjeblikke, hvor øjet, øret eller andre af vore sanser åbner op for indlevelse og begejstring. Når det sker opstår begrebet kunst, og man kommer i en indre dialog med det man oplever…

Således har jeg det, når Jørgen Nielsen med kameraets linse indfanger lyset og dets stemningsfulde palet i sande øjeblikke af evig betydning. Det kan være hans fortolkninger af naturens ynde, eller udtryksfulde øjeblikke i en udøvende musikers intense optræden… Jeg begejstres, jeg glædes og jeg lever!

Tak for det Jørgen, tak fordi du deler disse uforglemmelige øjeblikke med mig og andre. Du er en sand kunstner med dit kamera… Linsens lyriske mester!

Stefan G. Rasmussen, musiker, tidl luftkaptajn

“Ren øjenguf”

Første gang jeg så Jørgen Nielsens fotografier var i 2015, hvor jeg var blevet anbefalet at kigge på hans billeder fra den tyske lufthavn Tempelhof. Jeg blev fanget af billedernes poetiske forfaldsæstetik, hvor udvælgelsen af det rette udsnit af verden kombineret med teknisk formåen gav billederne et udtryk af en sårbar charme.

Siden har jeg fulgt hans arbejde fra sidelinjen, og senest besøgt hans udstilling Forfald og genkomst på Museet på Sønderskov i juli 2016, hvor der vistes et udvalg af hans værker med forgængeligheden i fokus. Hans samlede værk rækker dog langt ud over forfaldsæstetik. Hans fotografier spænder således fra intense sort/hvid-portrætter af jazzmusikere, med skyggevirkninger, der giver en uventet intimitet og glød trods det monokrome, til farveorgier af eksotiske mennesker og landskaber, der sætter det almindelige og hverdagslige danske i perspektiv.

Samlet set klinger hans værk af en visuel poesi og sans for at opsøge det skønne i det oversete, og med hans tekniske talent gør dette fotografierne til ren øjenguf.”

Jannie Uhre Kongsgaard, Museumsinspektør, ph.d.

Anmelder af fotokunst på KATALOG siden 2003

Fra Facebook:

“Det er simpelthen en fornøjelse at få så flotte billeder serveret næsten dagligt i sit feed. Don’t stop. Don’t ever stop!                                                                                                (Anders Nolde Pedersen, Langå)

“Du tager fantastiske billeder – og tak fordi du deler dem her.”                  (Susanne Petersen, Roskilde)

“Et malerisk kunstværk. Lige til plakat i glas og ramme”.                                                 (Jørn Okbo, Aarhus)

“Formidable billeder du tager, Jørgen”                                                                          (Niels Erichsen, Aarhus)

“Dine fotografier er en stadig påmindelse for os, at vi skal huske at bemærke det store i de små forandringer”.     

                                                                                                               (Ian de Reybekill, Aarhus)

“Liv, varme og dybde”

Vi har i flere år brugt Jørgen Nielsen som  fotograf for Outsource.dk. Jørgen har taget nogle fantastiske stemningsbilleder på skolen. Stemningsbilleder skal udtrykke lige præcis stemning, og det fanger Jørgen på en helt særlig måde. Han formår at bringe liv, varme og dybde i sine billeder, som bliver brugt på vores hjemmeside og i vores tryksager, og de er i den grad med til at skabe skolens profil. Jørgens årlige besøg på skolen er altid et højdepunkt – både for elever og personale.

(Mia Kærsner, sekretær, Giersings Realskole, Odense)